24 oktober 2017  – Er gaat veel tijd in migratieprojecten zitten en blije gezichten zijn dan de ultieme beloning.”

Wat vind jij het leukst aan jouw werk bij Netdata?

Wat mij het meest aanspreekt aan werken bij Netdata is de diversiteit aan werkzaamheden die ik in mijn rol heb. De ene dag ben ik bij, of voor klanten bezig met het bouwen van nieuwe IT-infrastructuren en de andere dag houd ik mij bezig met een consultancy traject. De combinatie van zowel met techniek bezig zijn als met mensen, vind ik heerlijk. Daarnaast hangt er een erg goede sfeer op de werkvloer en spelen wij geregeld potjes tafelvoetbal om even te ontspannen. Op dat soort momenten groeit het teamgevoel en dat is iets wat ik bij mijn vorige werkgever echt miste.

Heb je een voorbeeld van een project waar je echt gelukkig van werd?

Er gaat veel tijd in migratieprojecten zitten en blije gezichten zijn dan de ultieme beloning. Ik heb een aantal keer meegemaakt dat ik na een migratieproject bij een klant aanwezig was en dat ik zag hoe vrolijk iedereen was door de nieuwe werkomgeving. Daar doe je het voor en die feedback is fantastisch om terug te horen. Een ander voorbeeld is dat een klant een keer een performance probleem had in de IT-omgeving die bij ons draait. Dit was een heel vreemd probleem, dat niemand van ons eerder had gezien. Samen met de klant heb ik bij wijze van spreken elk bitje omgedraaid in onze zoektocht naar het probleem. Hier kwam het technische en menselijke aspect echt samen en als je dan een bedankmailtje krijgt na het oplossen, maakt mij dat echt ‘happy’.

Bij Netdata gaan jullie altijd voor een 10. Past dit ook bij jou buiten werk om?

Ja, ik ben iemand die voor perfectie gaat, zowel bij Netdata als in mijn privéleven. Dat komt vaak terug in mijn grote hobby, fotografie. Alleen het beste resultaat telt! Zodra ik ook maar een klein foutje in het beeld zie, gaat de foto direct de prullenbak in. Wat ik zoal fotografeer? Dat is heel divers, van poppodia tot natuurfoto’s. Samen met een aantal vrienden ga ik regelmatig op stap om foto’s te maken. De enige eis is dan een mooie plek waar je naast het perfecte plaatje schieten ook prima een biertje kan drinken. Het mooiste plekje waar ik ben geweest is Ierland, waar ik anderhalf jaar geleden een rondreis heb gemaakt. Mijn mooiste foto vind ik echter onderstaande foto, uit Macedonië:

Altijd voor een 10 gaan kost veel energie, dus als ik even mijn hoofd leeg wil maken en wil ontspannen, spring ik op mijn motor en denk ik even nergens aan.

Wat doe jij als eerste als je thuiskomt na het werk?

Dan gooi ik mijn laptop in de hoek en ga ik even Netflixen. Op dit moment ben ik bezig met Elementary, Shooter en af en toe Top Gear. Even een halfuurtje series kijken en daarna koken en eten. Doordeweeks stemmen mijn vrouw en ik af wie er kookt, maar echt uitpakken in de keuken doe ik pas in het weekend. Met eten en Netflix heb ik mijn avonden snel gevuld!

Wie is jouw idool?

Als ik iemand moet noemen, dan Steve Jobs. Zijn visie was heel bijzonder, lekker tegendraads. Als iemand A zegt, toch B zeggen, dat bewonder ik heel erg. Of ik iets van Steve Jobs in mijzelf zie? Haha, nou hooguit dat tegendraadse! Ik houd er ook niet van om met de meute mee te lopen en ik trek liever mijn eigen plan. Wie ik ook erg bewonder is Jim Brandenburg, een fotograaf van National Geographic. Dat niveau zou ik heel graag willen bereiken!

Contact