Private Cloud

Werken in de cloud en cloud infrastructuur zijn begrippen die meer aan populariteit en inhoud winnen. Dat is ook niet gek als je bedenkt dat veel organisaties te maken krijgen met een steeds complexer wordende ICT omgeving. Het forse gebruik van smartphones, tablets en laptops, gecombineerd met de snelheid waarmee informatiestromen zich verplaatsen leggen druk op de ICT infrastructuur van uw organisatie. Werken in de cloud kan een deel van deze druk eenvoudig wegnemen. Netdata is dé specialist om deze private cloud oplossing optimaal voor u in te richten.

Private cloud, wat is het precies?

Private cloud kan het beste omschreven worden als een virtuele werkomgeving, uniek voor elke organisatie. Met private cloud krijgt uw organisatie toegang tot een virtuele server waarop alle data, tools en applicaties staan die u en uw werknemers gebruiken. Binnen de private cloud kunnen bronnen continu verwijderd, toegevoegd of aangepast worden, de cloud past zich te allen tijde aan de veranderende omstandigheden aan, net zo flexibel als uw eigen onderneming.

De voordelen van private cloud

Het opzetten van een private cloud voor uw organisatie brengt vele voordelen met zich mee. Sommige voor de hand liggend, andere wellicht mogelijkheden waar u nog niet eerder aan heeft gedacht:

  • Werken in de cloud vermindert de complexiteit van uw ICT infrastructuur, u gebruikt namelijk alleen de tools en applicaties die u écht nodig heeft.
  • Investeringen in hardware en IT support zijn niet meer nodig.
  • De snelle en eenvoudige toegang tot relevante data zal leiden tot een verhoogde productiviteit van uw werknemers.
  • Afrekenen gaat op basis van abonnementsbasis. Dat geeft een goede beheersbaarheid van uw IT kosten.

Private cloud met Netdata

Denkt u erover om voor u en uw werknemers een private cloud omgeving op te zetten? Netdata zorgt ervoor dat uw private cloud hosting volledig bij u weggehaald wordt, zodat u zich kan focussen op andere, belangrijke strategische zaken om uw bedrijf verder te laten groeien. We richten daarbij de private cloud omgeving volledig in bij u op locatie of in een apart datacenter. Netwerkbeveiliging staat daarbij voor ons voorop om ervoor te zorgen dat uw dataverkeer betrouwbaar en veilig is.

Wilt u meer weten over de private cloud oplossingen van Netdata? Neem dan gerust met ons contact op voor het maken van een afspraak. We vertellen u er graag meer over!