Hoe Netdata FIFPro het vertrouwen in IT teruggeeft

FIFPro is de overkoepelende organisatie voor voetbalvakbonden. Wereldwijd zijn er 62 bonden aangesloten bij FIFPro, waaronder VVCS uit Nederland. FIFPro behartigt de belangen van ruim 65.000 voetbalspelers en -speelsters. Hiernaast doen zij onder andere medisch onderzoek en onderzoek op het gebied van arbeidsrecht. Het hoofdkantoor bevindt zich in Hoofddorp.

Van on-premises naar cloud

FIFPro besloot over te stappen van een on-premises oplossing naar een cloud-omgeving. Dit is een vereiste om internationaal te kunnen opereren. Door in de cloud te werken kunnen de voetbalvakbonden wereldwijd via één database eenvoudig informatie met elkaar delen. De criteria die FIFPro aan een managed services leverancier stelt, zijn een culturele fit, een persoonlijke aanpak en het direct bieden van een oplossing als er een probleem is. Na een jaar met een andere leverancier gewerkt te hebben, besloot FIFPro over te stappen naar Netdata. De criteria waaraan de vorige leverancier niet voldeed, werden door Netdata direct afgevinkt.

Cloud desktop omgeving

Door te luisteren naar de wensen van FIFPro, werd een gedetailleerde en zorgvuldige aanpak opgezet. Dit was essentieel om de transitie naar een gevirtualiseerde cloud desktop omgeving vlekkeloos te laten verlopen. Na de overgang naar de nieuwe IT-omgeving functioneerde het direct. Bij vragen kan FIFPro direct schakelen met Netdata en gaat de deskundige servicedesk meteen aan de slag. Door een betrouwbare en persoonlijke service te bieden maakt Netdata het mogelijk dat FIFPro onbezorgd kan werken in de nieuwe IT-omgeving. Zo hebben er al veel softwareupdates plaatsgevonden en is de uitvoering hiervan naadloos verlopen. Ook kunnen de werknemers van FIFPro altijd een beroep doen op de IT-kennis van Netdata.

Verdere resultaten:

  • Netdata lost technische vragen voor FIFPro op, ongeacht welke softwarepakketten het bedrijf heeft afgenomen
  • Netdata staat 24/7 voor hen klaar
  • Naadloze overgang naar nieuwe IT-systemen
  • Persoonlijke service en een culturele fit tussen Netdata en FIFPro

Lees in onderstaande case hoe Netdata FIFPro weer het vertrouwen in IT gegeven heeft .

Download de case