FIFPro

 FIFPro migreert naar de Virtual Desktop Cloud omgeving van Netdata, welke is gebaseerd op desktop virtualisatie technologie van VMware.

Netdata Systems BV, Cloud Service Provider van ICT oplossingen en diensten, sluit een meerjarige overeenkomst met FIFPro House BV.

“Wij maakten al gebruikt van een Cloudoplossing voor onze werkplekken. We hebben de keuze gemaakt voor Netdata, vanwege de persoonlijke en pragmatische wijze waarop zij invulling geeft aan haar dienstverlening en service. Dit sluit perfect aan bij de manier waarop FIFPro met haar IT partner wil samenwerken”, zegt Rieneke Hooft, Manager Finance bij FIFPro.

FIFPro behartigt wereldwijd de belangen van alle professionele voetballers, in totaal meer dan 65.000. FIFPro bestaat sinds 1965. Wereldwijd zijn 55 nationale spelersvakbonden lid van FIFPro, waaronder de Nederlandse spelersvakbond VVCS.

FIFPro maakt al jaren gebruik van de expertise van VOISS. FIFPro heeft VOISS, in de persoon van Tijs Huetink, gevraagd een selectie te maken van Cloud leveranciers op basis van vooraf opgestelde criteria door FIFPro.

De belangrijkste criteria hadden betrekking op:
– betrouwbaarheid en kwaliteit van de dienst
– “customer intimacy” en de daadwerkelijke invulling hiervan door de Serviceorganisatie
– de culturele ‘fit’ tussen beide partijen
– de bedrijfsachtergrond (o.a. grootte, leeftijd, financiële stabiliteit)
– de feedback van bestaande klanten

“Hetgeen uiteindelijk de doorslag heeft gegeven om voor Netdata te kiezen was enerzijds het feit dat Netdata goed geluisterd heeft naar onze wensen en eisen en deze snel vertaald heeft in een concreet inhoudelijk en financieel aanbod. Anderzijds werd onze eerste indruk, en het gevoel dat we hadden bij de servicegerichte manier van werken van Netdata, bevestigd door de klanten die wij hebben bezocht”.

“Netdata heeft haar belofte, mede ten aanzien van de transitie, zeker waargemaakt. Mede door een gedetailleerde en zorgvuldige voorbereiding is dit één van de meest soepele migratieprojecten die ik de afgelopen jaren heb begeleid”, aldus Tijs Huetink van VOISS.

FIFPro maakt gebruik van een gevirtualiseerde Cloud Desktop omgeving. Hierin kunnen medewerkers gebruik maken van Office, Email, filesharing, internet en bedrijfsspecifieke toepassingen. Netdata is volledig verantwoordelijk voor de beveiliging, kwaliteit en beschikbaarheid van de oplossing. Daarnaast beheert Netdata alle lokale werkstations en overige randapparatuur. Hiermee is FIFPro volledig ontzorgd op het gebied van ICT.