Vandaag heeft een grote uitbraak van ransomware Petya plaatsgevonden die wereldwijd voor grote problemen zorgt. Netdata heeft na het ontdekken van het virus een team samengesteld om te bepalen of dit impact zou kunnen hebben voor u. Op dit moment hebben we vastgesteld dat er geen aanleiding lijkt voor u om extra maatregelen te treffen. Op dit moment kunnen we dit nog niet met zekerheid zeggen.

Het virus verspreidt zich razendsnel. De afgelopen uren zijn diverse organisaties in binnen- en buitenland getroffen. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zullen, indien noodzakelijk, direct aanvullende maatregelen treffen.

Gezien de ernst van deze uitbraak zullen we eventuele maatregelen direct doorvoeren, zonder dit vooraf met u af te stemmen. Uiteraard zullen we dit alleen doen als het absoluut noodzakelijk is, we rekenen op uw begrip hiervoor.

Het security team blijft de ontwikkelingen rondom Petya en nieuwe varianten uiteraard volgen.

Wat kunt u doen?

Zorg dat uw Windows PC de laatste security updates geïnstalleerd heeft en een virusscanner met de laatste updates actief is. Maar bovenal, wees altijd waakzaam bij e–mail, open geen bijlagen in e-mails die u ontvangt van personen of organisaties die u niet kent. Wees voorzichtig bij het bezoeken van vreemde websites.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met onze servicedesk. Bij twijfel altijd even bellen of stuur een e–mail naar servicedesk@netdata.nl.

Contact