Wifi, zo vanzelfsprekend als water uit de kraan

Tegenwoordig verwacht men ten alle tijden zijn apparaat te kunnen verbinden met een netwerk, waarbij de voorkeur vaak uitgaat naar wifi. Daarnaast zorgt de explosieve groei van het aantal digitale apparaten ervoor dat bedrijven niet meer kunnen volstaan met het aanschaffen van een willekeurig Wireless Access Point (WAP).

Een wifi netwerk krijgt vaak te kampen met een gebrek aan performance, beschikbaarheid en beveiliging. Zo wordt wifi sniffer vaak gebruikt om software bij bedrijven te achterhalen waar in de beveiliging van het draadloze netwerk de vulnerabilities zitten om zo een ‘achterdeur’ te vinden waarmee ze bijvoorbeeld bedrijfsnetwerken kunnen hacken.

Hoe kan Netdata u helpen?

Wireless is een specialistisch vakgebieden. Daarom neemt Netdata het volledige traject van onderzoek, levering, installatie en beheer voor haar rekening.

Het realiseren van een stabiel, veilig wifi netwerk begint met een goede voorbereiding. Daarom zijn volgende stappen onderdeel van onze wifi assessment:

  • Uitgebreide inventarisatie van uw situatie: de locatie, inclusief de invloeden van omgevingsfactoren
  • Inventarisatie van het totale lokale netwerk structuur (LAN/WAN infrastructuur)

Daarnaast stellen we tijdens het assessment de volgende vragen:

  • Waar gaat het wifi netwerk voor gebruikt worden?
  • Wat betekent het als wifi niet of niet goed functioneert?
  • Welke apparaten worden aan het wifi netwerk gekoppeld?
  • Wilt u ook gasten gebruik laten maken van het wifi netwerk?
  • Hoe is de beveiliging van uw netwerk?
  • Wie beheert het netwerk?

Lees alles over flexNet wifi in onze whitepaper

De oplossing: flexNet Wifi

Zodra wij de situatie en specifieke klantwensen in kaart hebben gebracht, presenteren wij een oplossing die hier naadloos op aansluit. Met flexNet wifi bieden we een stabiele en veilige oplossing voor uw wifi netwerk. Een all-in dienst – inclusief hardware, software, onderhoud en support – voor een vaste prijs per maand.

Aan de slag

Bent u benieuwd wat voor wireless oplossingen er beschikbaar zijn voor uw organisatie? Netdata biedt u de mogelijkheid om gratis de dekking en veiligheid van uw wifi netwerk te laten meten. We komen graag op de koffie voor een vrijblijvend gesprek.

Contact