Het beheren van een gebruiker in een netwerk wordt door de aanwezigheid van het groeiende aantal cloudapplicaties steeds ingewikkelder. Het is een enorme uitdaging voor HR-medewerkers en systeembeheerders om medewerkers de juiste rechten en toegang te geven. Identity & Access Management met behulp van Okta maakt het voor zowel HR als de IT-afdeling een stuk makkelijker om te controleren wie toegang heeft tot wat, ook als een werknemer van functie verandert of uit dienst gaat.

OKTA Identity and Access Management brings IT, HR and Your Directories together

Met een goed onderhouden matrix waarin rechten bij profielen beschreven staan komt u al heel ver. Zeker als deze rechten ook – vooral op systemen in eigen beheer – direct kunnen worden toegepast. Opkomst van cloudapplicaties maakt het beheer van een dergelijke matrix ingewikkeld. Er ontstaan namelijk steeds meer plekken om gebruikers aan te maken, in te loggen en te onderhouden. Resultaat is dat toevoegingen, verwijderingen of aanpassingen van accounts veel tijd in beslag nemen.

Lees alles over Identity as a Service in onze whitepaper

Okta Identity and Access Management by Netdata

Identity and Access Management met Okta

Netdata gebruikt Okta om het beheer van gebruikers overzichtelijker, makkelijker en sneller te maken. Okta is marktleider op het gebied van Identity and Access Management, Single Sign-On en Multi-Factor Authentication. De oplossingen van Okta maken beheer van gebruikers en apparaten (identities) door middel van Lifecycle Management en Universal Directory buitengewoon eenvoudig.

Okta werkt met iedere business applicatie

De oplossingen van Okta zijn geïntegreerd in meer dan 6000 cloud en on-premise applicaties, waaronder Office 365 en Microsoft Teams, Salesforce, Fortinet en G Suite. Hierdoor kunnen werknemers door één keer in te loggen meteen in iedere business applicatie aan de slag. Zoals het hoort op een moderne werkplek.

Meer weten over cybersecurity? Download dan het GRATIS eBook Gegevensbescherming voor Dummies!

Aan de slag

Interesse in een demo of bent u benieuwd naar wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? We komen graag op de koffie om met u mee te denken.

Contact