Netdata trekt opnieuw jong talent aan

12-2-2018

Netdata trekt jong talent Sander Wiekens aan. Sander volgt een opleiding netwerkbeheerder aan het Nova College in Hoofddorp en doet in het kader van zijn eindstage een half jaar ervaring op bij Netdata.

“Sander loopt voor de 3e keer stage en dat merk je, al vanaf de eerste dag is hij productief”, aldus Jochem Dwarswaard.

Verder zal Sander onder begeleiding van Netdata’s security officer Robin Smit een bijdrage leveren aan het optimaliseren van de netwerk security van ons kantoor. Dit in het kader van onze ISO 27001 certificering.

Sander heeft voor Netdata gekozen vanwege de diversiteit aan IT werkzaamheden. Daarnaast was hij direct enthousiast over Netdata: “Het was vanaf de eerste dag gezellig en er is een fijne werksfeer”, licht Sander toe.

Welkom bij Netdata Sander, we hebben er alle vertrouwen in dat je een waardevolle bijdrage gaat leveren aan onze ISO 27001 certificering.

Netdata benoemd tot FD Gazelle!

26-10-2017

Maar liefst 754 snelle groeiers telt de ranglijst van de FD Gazellen – de jaarlijkse groeicompetitie van Het Financieele Dagblad. Dat zijn er 137 meer dan in 2016 en maar liefst 264 meer dan in 2015. Groeibedrijven zijn met name te vinden in de zakelijke dienstverlening, IT en in e-commerce.

Alleen bedrijven die de afgelopen drie jaar gemiddeld minimaal 20% in omzet zijn gegroeid, winstgevend en financieel solide zijn, komen in aanmerking voor een positie op deze ranglijst.

Zoals bijna alle snelgroeiende ondernemingen behaalde Netdata de groei op organische wijze, dus zonder de effecten van fusies en overnames. “Uiteraard merken wij het effect van de aangetrokken economie, maar ook de ontwikkeling van nieuwe diensten en de uitrol daarvan bij bestaande en nieuwe klanten heeft bijgedragen tot onze groei”, zegt Remo Del Mistro, directeur Netdata.

Wij zijn bijzonder trots op de FD Gazelle Award, maar vooral dankbaar voor de loyaliteit van onze klanten, ambassadeurs en de Netdata professionals. Klasse!

In november 2017 trekt de redactie van FD het land in om de FD Gazellen Awards uit te reiken. In december volgt een slotevenement waar de snelste groeier van Nederland bekendgemaakt wordt.

De prijzen voor alle FD Gazellen worden per regio toegekend in de categorieën klein (€100.000 tot €2 miljoen), middelgroot (€2 tot €10 miljoen) en groot (een omzet boven de €10 miljoen).

Ernstig beveiligingslek treft nagenoeg alle wifinetwerken

25-10-2017

Er is een beveiligingslek ontdekt in het beveiligingsprotocol van wifi netwerken. Het gaat om een lek in de zogeheten WPA, WPA2 en AES beveiligingsprotocollen. Deze protocollen beveiligen 99% van de wifi netwerken wereldwijd en dragen zorg voor een veilige communicatie tussen bijvoorbeeld de laptop en uw bedrijfsnetwerk. Recent is in deze beveiliging een ontwerpfout ontdekt.

Beperkt dit lek zich tot wifinetwerk componenten? Nee, bijvoorbeeld ook Windows en Linux laptops & desktops, iPhone en Samsung smartphones & tablets. Ieder apparaat met wifi en een WPA, WPA2 of AES beveiliging heeft dit lek.

Dit beveiligingslek wordt in de wereld van IT security specialisten aangeduid als Key Reinstallation Attack of kortweg KRACK.

Wat betekent dit?

Het gevolg hiervan is dat potentieel iedereen die wil, mee kan “luisteren” op uw wifinetwerk of als zogeheten man-in-the-middle in uw netwerk kan fungeren. Bij laatstgenoemde man-in-the-middle aanval nestelt de indringer zich tussen de gebruiker en de rest van het netwerk en fungeert als doorgeefluik.

Potentieel, dus alleen in theorie? Het lek is recent aan het licht gekomen en op dit moment niet eenvoudig te misbruiken. De verwachting is dat er binnenkort zogeheten “exploit kits” uitkomen waarmee op relatief eenvoudige wijze toegang tot uw wifinetwerk kan worden verkregen.

Is dit ernstig?

Wanneer er meegeluisterd wordt op het wifinetwerk is het mogelijk om de gegevens die over het netwerk gaan te onderscheppen. Dat kunnen bijvoorbeeld financiële gegevens zijn maar ook uw intellectueel eigendom. Ook kunnen allerlei privacygevoelige gegevens zoals persoonsgegevens onderschept worden.

In het kader van Wet Bescherming Persoonsgegevens en vanaf mei 2018 de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) kan dit ook leiden tot boetes van significante omvang.

Daarnaast zou iemand die als “man-in-the-middle” fungeert bijvoorbeeld banktransacties kunnen onderscheppen en gewijzigd doorvoeren. Een direct financieel risico dus.

Kortom, reden te meer om direct maatregelen te treffen tegen dit beveiligingslek.

Netdata biedt gratis Wi-Fi security scan

Klanten van Netdata worden op dit moment benaderd om het beveiligingslek in hun wifinetwerk op te lossen. Nog geen klant van Netdata? Bel met ons voor een gratis Wi-Fi security scan. We bepalen de impact, het risico en een stappenplan om tot een oplossing te komen.