Netdata benoemd tot FD Gazelle!

26-10-2017

Maar liefst 754 snelle groeiers telt de ranglijst van de FD Gazellen – de jaarlijkse groeicompetitie van Het Financieele Dagblad. Dat zijn er 137 meer dan in 2016 en maar liefst 264 meer dan in 2015. Groeibedrijven zijn met name te vinden in de zakelijke dienstverlening, IT en in e-commerce.

Alleen bedrijven die de afgelopen drie jaar gemiddeld minimaal 20% in omzet zijn gegroeid, winstgevend en financieel solide zijn, komen in aanmerking voor een positie op deze ranglijst.

Zoals bijna alle snelgroeiende ondernemingen behaalde Netdata de groei op organische wijze, dus zonder de effecten van fusies en overnames. “Uiteraard merken wij het effect van de aangetrokken economie, maar ook de ontwikkeling van nieuwe diensten en de uitrol daarvan bij bestaande en nieuwe klanten heeft bijgedragen tot onze groei”, zegt Remo Del Mistro, directeur Netdata.

Wij zijn bijzonder trots op de FD Gazelle Award, maar vooral dankbaar voor de loyaliteit van onze klanten, ambassadeurs en de Netdata professionals. Klasse!

In november 2017 trekt de redactie van FD het land in om de FD Gazellen Awards uit te reiken. In december volgt een slotevenement waar de snelste groeier van Nederland bekendgemaakt wordt.

De prijzen voor alle FD Gazellen worden per regio toegekend in de categorieën klein (€100.000 tot €2 miljoen), middelgroot (€2 tot €10 miljoen) en groot (een omzet boven de €10 miljoen).

Ernstig beveiligingslek treft nagenoeg alle wifinetwerken

25-10-2017

Er is een beveiligingslek ontdekt in het beveiligingsprotocol van wifi netwerken. Het gaat om een lek in de zogeheten WPA, WPA2 en AES beveiligingsprotocollen. Deze protocollen beveiligen 99% van de wifi netwerken wereldwijd en dragen zorg voor een veilige communicatie tussen bijvoorbeeld de laptop en uw bedrijfsnetwerk. Recent is in deze beveiliging een ontwerpfout ontdekt.

Beperkt dit lek zich tot wifinetwerk componenten? Nee, bijvoorbeeld ook Windows en Linux laptops & desktops, iPhone en Samsung smartphones & tablets. Ieder apparaat met wifi en een WPA, WPA2 of AES beveiliging heeft dit lek.

Dit beveiligingslek wordt in de wereld van IT security specialisten aangeduid als Key Reinstallation Attack of kortweg KRACK.

Wat betekent dit?

Het gevolg hiervan is dat potentieel iedereen die wil, mee kan “luisteren” op uw wifinetwerk of als zogeheten man-in-the-middle in uw netwerk kan fungeren. Bij laatstgenoemde man-in-the-middle aanval nestelt de indringer zich tussen de gebruiker en de rest van het netwerk en fungeert als doorgeefluik.

Potentieel, dus alleen in theorie? Het lek is recent aan het licht gekomen en op dit moment niet eenvoudig te misbruiken. De verwachting is dat er binnenkort zogeheten “exploit kits” uitkomen waarmee op relatief eenvoudige wijze toegang tot uw wifinetwerk kan worden verkregen.

Is dit ernstig?

Wanneer er meegeluisterd wordt op het wifinetwerk is het mogelijk om de gegevens die over het netwerk gaan te onderscheppen. Dat kunnen bijvoorbeeld financiële gegevens zijn maar ook uw intellectueel eigendom. Ook kunnen allerlei privacygevoelige gegevens zoals persoonsgegevens onderschept worden.

In het kader van Wet Bescherming Persoonsgegevens en vanaf mei 2018 de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) kan dit ook leiden tot boetes van significante omvang.

Daarnaast zou iemand die als “man-in-the-middle” fungeert bijvoorbeeld banktransacties kunnen onderscheppen en gewijzigd doorvoeren. Een direct financieel risico dus.

Kortom, reden te meer om direct maatregelen te treffen tegen dit beveiligingslek.

Netdata biedt gratis Wi-Fi security scan

Klanten van Netdata worden op dit moment benaderd om het beveiligingslek in hun wifinetwerk op te lossen. Nog geen klant van Netdata? Bel met ons voor een gratis Wi-Fi security scan. We bepalen de impact, het risico en een stappenplan om tot een oplossing te komen.

Willion van Es, IT infra specialist

24-10-2017

“Er gaat veel tijd in migratieprojecten zitten en blije gezichten zijn dan de ultieme beloning.”

Wat vind jij het leukst aan jouw werk bij Netdata?

Wat mij het meest aanspreekt aan werken bij Netdata is de diversiteit aan werkzaamheden die ik in mijn rol heb. De ene dag ben ik bij, of voor klanten bezig met het bouwen van nieuwe IT-infrastructuren en de andere dag houd ik mij bezig met een consultancy traject. De combinatie van zowel met techniek bezig zijn als met mensen, vind ik heerlijk. Daarnaast hangt er een erg goede sfeer op de werkvloer en spelen wij geregeld potjes tafelvoetbal om even te ontspannen. Op dat soort momenten groeit het teamgevoel en dat is iets wat ik bij mijn vorige werkgever echt miste.

Heb je een voorbeeld van een project waar je echt gelukkig van werd?

Er gaat veel tijd in migratieprojecten zitten en blije gezichten zijn dan de ultieme beloning. Ik heb een aantal keer meegemaakt dat ik na een migratieproject bij een klant aanwezig was en dat ik zag hoe vrolijk iedereen was door de nieuwe werkomgeving. Daar doe je het voor en die feedback is fantastisch om terug te horen. Een ander voorbeeld is dat een klant een keer een performance probleem had in de IT-omgeving die bij ons draait. Dit was een heel vreemd probleem, dat niemand van ons eerder had gezien. Samen met de klant heb ik bij wijze van spreken elk bitje omgedraaid in onze zoektocht naar het probleem. Hier kwam het technische en menselijke aspect echt samen en als je dan een bedankmailtje krijgt na het oplossen, maakt mij dat echt ‘happy’.

 Bij Netdata gaan jullie altijd voor een 10. Past dit ook bij jou buiten werk om?

Ja, ik ben iemand die voor perfectie gaat, zowel bij Netdata als in mijn privéleven. Dat komt vaak terug in mijn grote hobby, fotografie. Alleen het beste resultaat telt! Zodra ik ook maar een klein foutje in het beeld zie, gaat de foto direct de prullenbak in. Wat ik zoal fotografeer? Dat is heel divers, van poppodia tot natuurfoto’s. Samen met een aantal vrienden ga ik regelmatig op stap om foto’s te maken. De enige eis is dan een mooie plek waar je naast het perfecte plaatje schieten ook prima een biertje kan drinken. Het mooiste plekje waar ik ben geweest is Ierland, waar ik anderhalf jaar geleden een rondreis heb gemaakt. Mijn mooiste foto vind ik echter onderstaande foto, uit Macedonië:

Altijd voor een 10 gaan kost veel energie, dus als ik even mijn hoofd leeg wil maken en wil ontspannen, spring ik op mijn motor en denk ik even nergens aan.

Wat doe jij als eerste als je thuiskomt na het werk?

Dan gooi ik mijn laptop in de hoek en ga ik even Netflixen. Op dit moment ben ik bezig met Elementary, Shooter en af en toe Top Gear. Even een halfuurtje series kijken en daarna koken en eten. Doordeweeks stemmen mijn vrouw en ik af wie er kookt, maar echt uitpakken in de keuken doe ik pas in het weekend. Met eten en Netflix heb ik mijn avonden snel gevuld!

Wie is jouw idool?

Als ik iemand moet noemen, dan Steve Jobs. Zijn visie was heel bijzonder, lekker tegendraads. Als iemand A zegt, toch B zeggen, dat bewonder ik heel erg. Of ik iets van Steve Jobs in mijzelf zie? Haha, nou hooguit dat tegendraadse! Ik houd er ook niet van om met de meute mee te lopen en ik trek liever mijn eigen plan. Wie ik ook erg bewonder is Jim Brandenburg, een fotograaf van National Geographic. Dat niveau zou ik heel graag willen bereiken!