Onze Visie: Samenwerken op afstand

Steeds meer met collega’s werken op afstand. Dat heeft, blijkt uit onderzoek, de productiviteit en de efficiency van werknemers verhoogd. Maar, er zijn ook nog wat uitdagingen om op deze manier met elkaar samen te werken. De techniek laat ons soms nog wel eens in de steek en sommige mensen vinden het toch prettiger en persoonlijker om met collega’s op een kantoor te werken omdat men de gebruikte tools niet goed kan doorgronden.

In steeds meer bedrijven wordt gewerkt in teams waarvan de medewerkers verspreid zijn over verschillende vestigingen of thuis werken.  Maar, om goed op afstand samen te kunnen werken en te vergaderen zijn de juiste randvoorwaarden noodzakelijk. Werkt de telefoon- of videoverbinding slecht of is een presentatie nauwelijks te volgen, dan wordt niet het beoogde resultaat behaald en grijpen de collega’s snel terug naar de oude manier van werken.

Zet je het op een efficiënte manier in, dan biedt samenwerken op afstand echter veel voordelen. Denk aan een verhoging van de productiviteit, de mogelijkheid voor iedereen om betrokken te blijven en het draagt bij aan betere werk-privébalans. Ook dragen wij hiermee bij aan het verduurzamen van de maatschappij door niet dagelijks naar kantoor te hoeven rijden.

Hoewel er bij inmiddels veel bedrijven al jaren plaats- en tijdonafhankelijk wordt gewerkt, blijft het voor sommige medewerkers toch nog wel eens lastig, omdat overleggen via digitale kanalen een stuk onpersoonlijker is zonder de juiste middelen. Mensen blijven het toch prettig vinden om elkaar face-to-face te zien. Naast elkaar af en toe op kantoor te ontmoeten, kan videobellen bijdragen om elkaar toch virtueel te kunnen en zien en tegelijk in documenten te werken. Realtime zien wat de ander aanpast of toevoegt, voelt toch alsof je naast elkaar zit.

Maar om dit alles zo goed mogelijk te laten adopteren in de organisatie, heb je als team wel de juiste tools nodig. Binnen organisaties wordt tegenwoordig veel gebruikt gemaakt van Skype vopr Bedrijven en Microsoft Teams, beide als onderdeel van Office 365.

Teams biedt een centrale, veilige plek voor conversaties, projectmanagement, bestandsuitwisseling en apps. Je kunt overleggen met (groepen) collega’s, calls inplannen en bijwonen, en ziet precies waar iedereen mee bezig is. Wordt er een nieuw teamlid aan je project toegevoegd, dan heeft hij of zij direct toegang tot alle relevante stukken. Ook is het mogelijk om project- en productiviteitstools van derden te integreren.

De grootste uitdaging hierbij is: Gaan de collega’s het wel gebruiken? Onbekend maakt onbemind. Daarom zet Netdata, als integraal onderdeel van een uitrol van samenwerkingssoftware, haar Usage en Adoption programma in. Dit programma borgt, door inzet van training en persoonlijke begeleiding, de adoptie van de samenwerkingssoftware in uw organisatie. Als uw collega’s daarna nog een vraag hebben dan weten ze de weg naar de Netdata Servicedesk snel te vinden.

Marcel Passchier, Directeur Operations, Netdata

VISTAPAINT B.V. sluit samenwerking met Netdata en migreert vlekkeloos naar de cloud

Amsterdam, 23 juli 2018VISTAPAINT B.V., onafhankelijk leverancier en adviseur van professionele verfspecialiteiten en plamuren, heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Netdata voor een overstap naar managed cloud desktops. In het kader van deze samenwerking heeft Netdata inmiddels de toepassingen en data van VISTAPAINT B.V. naar de cloud gemigreerd.

Marcel Passchier, Directeur Services van Netdata: “VISTAPAINT B.V. wil een verdere professionaliseringsslag maken, waarbij het toepassen van moderne IT oplossingen centraal staat. VISTAPAINT B.V. heeft de behoefte om de organisatie gerichter te sturen door middel van geoptimaliseerde managementinformatie. Daarnaast wil VISTAPAINT B.V., door gebruik te maken van collaborationoplossingen, teams nog efficiënter laten samenwerken. Tevens kunnen accountmanagers eenvoudig op afstand werken waardoor zij minder onderweg zijn, wat ook aansluit bij het MVO-beleid van VISTAPAINT B.V.”

Lodewijk Reichert, Financieel Directeur van VISTAPAINT B.V. zegt hierover: “De samenwerking met Netdata is van meet af aan een positieve ervaring. De migratie naar de cloud, maar ook de migratie van onze kritische bedrijfsapplicaties is zeer succesvol verlopen en wij hebben er geen omkijken naar gehad. Netdata heeft als hoofdaannemer het gehele proces van het begin tot het eind perfect voor ons gemanaged, inclusief de leveranciers van onze bedrijfssoftware. Daarnaast begeleidt Netdata ons met behulp van een usage- & adoptionprogramma bij het in gebruik nemen van de collaboration tools, de vernieuwde werkwijze en Office 365. Ik kan Netdata dan ook van harte aanbevelen als managed service provider voor andere organisaties.”

VISTAPAINT B.V. is al ruim 50 jaar een onafhankelijke Nederlandse leverancier en adviseur van professionele verfspecialiteiten en plamuren. Sinds 20 jaar heeft VISTAPAINT B.V. ook zijn eigen merk en eigen recepturen onder het merk ‘Vista.’ Het bedrijf levert door de gehele Benelux en bezit een eigen afdeling Applicatie en Techniek.

Over Netdata

Netdata, onderdeel van de Solimas Groep, is dè managed service provider voor bedrijven en organisaties in Nederland. Vanuit een trusted advisor rol biedt Netdata de beste oplossingen voor de behoeften van klanten zoals FIFPro, Bouw Logistic Services en Bakeplus, compleet met een totaal pakket aan ICT services en eigen Cloud oplossingen. Netdata voert de regie over de gehele IT keten, ook over IT leveranciers die klanten zelf hebben gekozen. Hiermee garandeert Netdata dan ook dat eindgebruikers onbezorgd kunnen werken en bij vragen snel en persoonlijk geholpen worden. Kijk voor meer informatie op www.netdata.nl

Contactpersonen voor de pers

Solimas Groep
Cathy van de Garde
T: +31 6 23 32 67 89
E: c.vandegarde@solimas.nl

MCS PR
Solimas Persdesk
T: +31 23 56 28 208
E: solimas@mcspr.nl

Indien u niet langer persberichten en andere persinformatie van Netdata wenst te ontvangen, stuur dan een e-mail aan info@mcspr.nl.

Netdata stelt Auke Alewijnse aan als new business sales

11-5-2018

Auke Alewijnse versterkt het sales team van Netdata in de rol van new business sales. Auke wordt verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe relaties en partnerships met opdrachtgevers. Auke heeft in het verleden ruime ervaring opgedaan in het ontwikkelen van new business, onder andere bij IT-dienstverleners zoals Tele2 en Esprit Telecom.

De aanstelling van Auke past in de strategie van Netdata: “In samenwerking met onze moedermaatschappij Solimas Groep hebben we een ambitieus plan voor de komende drie jaar ontwikkeld. We ontwikkelen ons niet alleen door middel van nieuwe diensten voor bestaande klanten maar ook het on-boarden van nieuwe klanten is belangrijk voor de ontwikkeling van Netdata de komende jaren. De aanstelling van Auke Alewijnse sluit naadloos aan bij deze strategie” aldus Remo Del Mistro – algemeen directeur Netdata.

Auke is enthousiast over zijn nieuwe rol: “Netdata is een gave club, het feit dat IT-outsourcing en Managed Services het hart vormen van Netdata sprak mij erg aan. De ambities van Netdata zijn uitdagend, dat past goed bij mij.”

Welkom bij Netdata Auke, we hebben er alle vertrouwen in dat je een waardevolle bijdrage zult leveren aan onze ambitieuze groeidoelstelling.