De generatie die na 1983 is geboren, ook wel millenials genoemd, vinden een goede balans tussen privé en werk dermate belangrijk, dat zij een nieuwe manier van werken wensen en daarmee werkgevers nagenoeg dwingen om zich aan te passen naar de nieuwe maatstaven. Deze millenniumgeneratie wordt dan ook een zeer dominante groep, niet alleen op de werkvloer maar ook in het management. Dat zorgt voor een grote verschuiving in de relaties tussen organisaties en hun medewerkers en ook in de structuur van bedrijven en industriesectoren.

Technologie als drijfveer

Technologie is de drijver én enabler voor alle aspecten van deze verschuiving. Bedrijven zullen het concept van de ‘werkplek’ moeten aanpassen naar de maatstaven waarin medewerkers permanent verbonden zijn en kunstmatige intelligentie (artificial intelligence: AI) in alle aspecten van het leven doordringt. De focus van arbeidsstrategieën zal worden verruimd van het verhogen van de productiviteit van het individu naar meer samenwerkingsmogelijkheden en co-creatie als onderdeel van een ruimer ecosysteem. Ook zaken als gezondheid en welzijn zullen worden bevorderd.

De toestroom van millennials en de verandering in werkmethoden heeft organisaties ertoe gezet om een ​​voordeel te vinden ten opzichte van hun concurrentie. De investering en acceptatie van nieuwe technologieën is in rap tempo gestegen.

Het personeel vraagt ​​nu om geïntegreerde en flexibele collaboration tools. Organisaties ontwikkelen ook hun eigen applicaties om personeel aan te trekken en hun werknemers te ondersteunen in de manieren waarop zij het meest comfortabel communiceren.

Nieuwe manier van werken

Al deze nieuwe manieren van werken pakken ook het eeuwenoude probleem van de balans tussen werk en privé aan. Verschillende studies hebben het nadelige effect aangetoond van overwerk op zowel de productiviteit als het moreel van medewerkers.

Millennials streven naar een nieuwe manier van werken. Ze vragen om nieuwe oplossingen. Daarom is het van cruciaal belang voor bedrijven om te investeren in de juiste tools om voorop te blijven lopen – ze zullen werknemers in staat moeten stellen om vanuit bijna elk apparaat en locatie realtime te kunnen samenwerken.

Kortom, organisaties moeten nu de fundamenten voor deze nieuwe wereld leggen, anders zijn ze niet voorbereid op de veranderingen die gaan komen.

Herkent u zich hierin? is dit een topic dat ook bij u hoog op de agenda staat? Dan gaan we graag met u het gesprek aan om samen te onderzoeken wat de cultuur is van uw organisatie, welke manier van (samen-) werken optimaal aansluit bij uw primaire bedrijfsproces om vervolgens te kunnen bepalen hoe u maximaal kunt profiteren van de nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van de ‘modern workplace’.

Contact