Op 7-5-2019 om 11:00 uur heeft door een storing aan een internet uitwisselpunt (internet exchange), een groot gedeelte van het internet in Amsterdam en omstreken er uit gelegen. De impact in Nederland was groot, mede gezien het feit dat internet knooppunten in Nederland tot de grootste internet uitwisselpunten ter wereld behoren.

Ook Netdata en een aantal van haar klanten had hier last van en had op dat moment beperkte beschikbaarheid over internet in haar datacenters.

Netdata is hierover ge-contact door haar wide area network partner (WAN) iunxi. Terwijl iunxi aan het werk was het internet verkeer van Netdata en andere klanten naar een ander internet uitwisselpunt te routeren werd omstreeks 11:04 de dienstverlening van de internet exchange hervat.

De oorzaak was een verstoring aan een tweetal redundante routers bij internet exchange leverancier Atom86. Door de verstoring is het noodproces voor herroutering van internet verkeer automatisch in gang gezet en na 4 minuten was dit proces succesvol afgerond.

Atom86 levert internet exchange dienstverlening aan internet service providers zoals iunxi.

Een detail incident rapport hiervan is in de loop van deze week beschikbaar en kan opgevraagd worden via de serviceDesk van Netdata, mocht u hier prijs op stellen.

Onze excuses voor het ontstane ongemak.

Achtergrond

Internet Exchange

https://en.wikipedia.org/wiki/Internet_exchange_point

WAN partner iunxi

http://iunxi.eu

Contact