Door het toenemende gebruik van Cloud en Software as a Service oplossingen is de beschikbaarheid en performance van uw bedrijfsnetwerk van cruciaal belang geworden. Tegelijkertijd worden IT-infrastructuren en bedrijfsnetwerken complexer door de veiligheidseisen die vandaag de dag door uw business, maar ook door wetgevers gesteld worden. Tevens is het belang van het draadloze WiFi-netwerk verschoven van ‘nice to have’ naar ‘business critical’.

Complexe bedrijfsnetwerken

U moet blind kunnen vertrouwen op uw bedrijfsnetwerk. Daarom is Netdata netwerkbeheer gespecialiseerd in het ontwerpen, implementeren en beheren van complexe bedrijfsnetwerken bestaand uit:

  • Local Area Network (LAN) – Uw vaste netwerk op uw kantoorlocaties en in het datacenter
  • Wide Area Network (WAN) – De verbinding tussen uw kantoren, het datacenter en het internet
  • Wifi – Draadloos netwerk bij u op kantoor of bijvoorbeeld in uw warehouse of fabrieksomgeving

Onze specialisten adviseren u graag over de mogelijkheden en oplossingen op het gebied van netwerken en netwerkbeheer, dit uiteraard in lijn met de behoefte van uw business. Netwerkbeheer wordt bij Netdata gerealiseerd door gebruik te maken van de netwerkbeheer Lifecycle.

Netwerkbeheer Infographic

1. Ontwerp

In de ontwerp fase bepalen we de IT-architectuur van uw organisatie en wordt een ontwerp opgesteld waarmee het netwerk straks opgeleverd en beheerd kan worden. Hiermee kunt u vertrouwen op de correcte performance en beschikbaarheid van uw gehele bedrijfsnetwerk.  

2. Plan

Tijdens de plan fase werken we een plan uit waar uiteraard tijdslijnen in voorkomen, maar ook wordt de architectuur vanuit de design fase omgezet naar een meer gedetailleerd technisch ontwerp en wordt de configuratie van de netwerkcomponenten bepaald.

3. Implementeer

Tijdens de implentatie fase zorgen we dat de infrastructuur bedrijfsklaar gemaakt wordt (het zogeheten staging) en bij u op locatie wordt afgeconfigureerd. Wanneer het nodig is dat uw fysieke bekabeling moet worden aangepast, bijvoorbeeld in geval van Wifi, dan zorgen we er natuurlijk ook voor dat dit in orde komt.

4. Beheer

Netdata monitort uw gehele netwerk en zorgt ervoor dat performance problemen en of mogelijke onbeschikbaarheid in een vroeg stadium ontdekt worden. Uw netwerk is altijd up-to-date, waardoor het ontstaan van kwetsbaarheden voorkomen wordt.

Doordat ons netwerkbeheer consistent de nodige aanpassingen doorvoert, kan het netwerk ook de groei van uw business blijven faciliteren. Het kan altijd gebeuren dat een netwerkcomponent stuk gaat. In dit geval wordt het onderdeel snel vervangen, zodat de continuïteit van uw organisatie gewaarborgd wordt.

Netdata houdt uw bedrijfsnetwerk in de lucht

Kortom Netwerkbeheer van Netdata bevat alles om uw bedrijfsnetwerk in de lucht te krijgen en te houden. Hiermee nemen we alle netwerk werkzaamheden en daarmee ook de zorgen uit handen van onze klanten.

Aan de slag

Benieuwd naar wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? We komen graag op de koffie om met u mee te denken.


Contact