Cloud infrastructuur

Cloud infrastructuur service, ook wel aangeduid met IaaS (Infrastructure as a Service), helpt uw organisatie flexibel, schaalbaar en vooral kostenbesparend mee te veren met een continu veranderende omgeving.

Netdata heeft de expertise in huis om elke IaaS oplossing af te stemmen op de IT behoefte van uw organisatie.

IaaS of IT in de cloud, wat is het precies?

IaaS is een cloud service welke u de mogelijkheid biedt flexibel en schaalbaar, tegen een vaste maandelijkse vergoeding, gebruik te maken van externe server-, netwerk- en storage infrastructuur.

IaaS, de belangrijkste kenmerken

IaaS onderscheidt zich op een aantal essentiële vlakken van een fysiek aanwezig IT infrastructuur. Het belangrijkste verschil is uiteraard dat IaaS zeer kostenefficiënt werkt. Het inrichten en beheer van een robuuste IT infrastructuur vraagt namelijk veelal om enorme investeringen in apparatuur en gespecialiseerde engineers. Helemaal wanneer hoge beschikbaarheid en optimale performance voor u of uw relaties essentieel zijn. IT in de cloud zorgt ervoor dat u deze investering voor andere doeleinden kunt gebruiken. Andere belangrijke kenmerken van IaaS:

  • Netwerk- en opslagapparatuur, servers en datacenter faciliteiten worden met IaaS als dienst afgenomen.
  • Met IaaS kan de IT infrastructuur worden opgeschaald maar ook ge-downscaled worden op basis van uw behoeften.
  • U betaalt een vaste vergoeding voor de diensten en een flexibele vergoeding voor het gebruiken van de losse componenten binnen IaaS.

IaaS, de voordelen voor u

De kenmerken van IaaS zijn duidelijk, maar hoe vertalen deze kenmerken zich in concrete voordelen voor u en uw organisatie wanneer u uw IT in de cloud organiseert? De voordelen van IaaS daarom overzichtelijk voor u op een rij:

  • Zeer hoge beschikbaarheid gegarandeerd, tot 99,95%
  • U heeft geen zorgen om technisch operationele beslommeringen
  • U hoeft niet te investeren in assets die geen core business zijn
  • Het platform kan flexibel meegroeien afhankelijk van de dynamiek van uw bedrijf en de vraag uit de markt

IaaS, IT in de cloud met Netdata

Op zoek naar een betrouwbare partner voor uw IaaS oplossing? Netdata heeft zowel de expertise als de capaciteit om moeiteloos uw IT infrastructuur in de cloud vorm te geven.

Waarom Netdata?
Via ons kwalitatief hoogwaardige platform kunnen wij u virtuele server en storage capaciteit aanbieden voor de hosting van uw applicaties of voor de realisatie van een Public of Private Cloud omgeving. Het platform voldoet aan zeer hoge data compliance en beveiligingseisen. Ons IT platform is opgebouwd in meerdere datacenters van Equinix in Nederland.
U heeft de mogelijkheid om bij ons meerdere virtuele servers te realiseren en bijvoorbeeld CPU’s, RAM geheugen, harddisks en netwerk- en security opties (waaronder private en publieke VLAN’s) te configureren.
We onderscheiden ons verder door onze persoonlijke benadering. Daarom gaan we graag met u in gesprek hoe uw IT infrastructuur het beste vorm te geven met onze IaaS oplossingen.
Wilt u zelf ervaren hoe het is om gebruik te maken van de virtuele servercapaciteit en expertise van Netdata? Neem dan nu contact met ons op en we bespreken graag met u de mogelijkheid om gratis 1 maand een virtuele server te huren met bijbehorende capaciteit!