Hoe Netdata FIFPro het vertrouwen in IT teruggeeft

Over FIFPro

FIFPro is de overkoepelende organisatie voor voetbalvakbonden. Wereldwijd zijn er 62 bonden aangesloten bij FIFPro, waaronder VVCS uit Nederland. FIFPro behartigt de belangen van ruim 65.000 voetbalspelers en -speelsters. Hiernaast doen zij onder andere medisch onderzoek en onderzoek op het gebied van arbeidsrecht. Het hoofdkantoor bevindt zich in Hoofddorp.

Van on-premises naar cloud

FIFPro besloot over te stappen van een on-premises oplossing naar een cloud-omgeving. Dit is een vereiste om internationaal te kunnen opereren. Door in de cloud te werken kunnen de voetbalvakbonden wereldwijd via één database eenvoudig informatie met elkaar delen. De criteria die FIFPro aan een managed services leverancier stelt, zijn een culturele fit, een persoonlijke aanpak en het direct bieden van een oplossing als er een probleem is. Na een jaar met een andere leverancier gewerkt te hebben, besloot FIFPro over te stappen naar Netdata. De criteria waaraan de vorige leverancier niet voldeed, werden door Netdata direct afgevinkt.

Wereldwijd in de cloud

Voor werknemers die de hele wereld rondreizen is het essentieel dat zij altijd en overal bij de cloud-omgeving kunnen. Mocht er een probleem zijn met de verbinding, dan is het van belang dat FIFPro direct kan schakelen met de managed services leverancier.

Aanpak Netdata

Door te luisteren naar de wensen van FIFPro, werd een gedetailleerde en zorgvuldige aanpak opgezet. Dit was essentieel om de transitie naar een gevirtualiseerde cloud desktop omgeving vlekkeloos te laten verlopen. Na de overgang naar de nieuwe IT-omgeving functioneerde het direct. Bij vragen kan FIFPro direct schakelen met Netdata en gaat de deskundige servicedesk meteen aan de slag. Door een betrouwbare en persoonlijke service te bieden maakt Netdata het mogelijk dat FIFPro onbezorgd kan werken in de nieuwe IT-omgeving. Zo hebben er al veel softwareupdates plaatsgevonden en is de uitvoering hiervan naadloos verlopen. Ook kunnen de werknemers van FIFPro altijd een beroep doen op de IT-kennis van Netdata.

FIFPro heeft weer vertrouwen in IT

“Door Netdata is het vertrouwen in IT weer terug bij FIFPro”,vertelt Rieneke Hooft, Manager Finance bij FIFPro. “Al is er in Hoofddorp een stroomstoring, in Kuala Lumpur kan ik toch gewoon bij mijn bestanden.”

Netdata gaat voor een 10!

Netdata krijgt van FIFPro een 9. Rieneke licht het cijfer toe: “Wij zijn ontzettend tevreden met Netdata. Bij Netdata zijn er geen wachtrijen en zijn wij geen nummer. Ze houden rekening met wie ze aan de lijn hebben en iedereen van het team kent ons. Ik bel niet vaak, dus als ik bel weten ze dat er echt iets aan de hand is en gaan ze er gelijk mee aan de slag. Alles wat ik aan Netdata vraag kan gewoon. Ontzorgen is een walgelijke term, maar Netdata doet het écht. Momenteel werken zij aan een specifieke certificering en zodra zij die rond hebben, dan krijgen ze wat ons betreft een 10!”

Contact