Hoe Netdata Bakeplus helpt
een automatiseringsslag te maken

Over Bakeplus

Bakeplus is een vooraanstaand leverancier van bakkerijgrondstoffen en toebehoren. Wat begon met het samengaan van verschillende familiebedrijven groeide in de loop der jaren uit tot een groothandel en importeur van betekenis. Met ruim 11.000 artikelen van gerenommeerde merken en leveranciers bedient Bakeplus ruim 2.000 (banket)bakkers, patissiers, ijsbereiders en overige producenten van etenswaren door het hele land. Bakeplus heeft distributiecentra in Haaften en Venlo.

Transitie naar één ERP-systeem

In juni 2011 zijn de groothandels Bakeplus en Grobak volledig gefuseerd en samen verder gegaan onder de naam Bakeplus. Het integreren van de processen van de verschillende bedrijven zorgde voor de grootste uitdaging. In 2014 besloot Bakeplus een nieuw Enterprise Resource Planning (ERP) systeem te introduceren en ging het bedrijf op zoek naar een ICT-partner die het ERP-systeem kon hosten en hen kon ondersteunen op ICT-gebied. Om de transitie van verschillende losse systemen naar één ERP-systeem in goede banen te leiden werd Netdata ingeschakeld.

Automatiseringsslag

In 2014 is het nieuwe ERP-systeem live gegaan en gedurende ruim 3,5 jaar heeft Bakeplus met ondersteuning van Netdata het systeem uitgebreid en flinke stappen gezet op het gebied van digitalisering. Zo vindt het proces rondom inkoopfactuurverwerking middels een scanoplossing plaats via het ERP-systeem. Waar dit voorheen een handmatig proces was, worden alle inkopen nu gescand en automatisch omgezet in een inkoopfactuur. In de magazijnen is er ook een flinke automatiseringsslag gemaakt. Bakeplus maakt nu gebruik van een Warehouse Management Systeem (WMS), waarmee onder andere locatie-indelingen, orderstromen en goederenstromen worden beheerd. “De nieuwe IT-omgeving wordt volledig beheerd door Netdata”, vertelt Horst Gouda, IT-manager van Bakeplus. “Dit loopt van fileservers tot aan officeapplicaties en daarbij alle systemen waar Bakeplus gebruik van maakt, waaronder het ERP-systeem en het WMS.”

Aanpak Netdata

Netdata managet de gehele IT-infrastructuur van Bakeplus, zowel binnen als buiten het eigen netwerk en zorgt er onder andere voor dat alle systemen met elkaar communiceren en dat men altijd en overal bij bestanden kan. “Wij zijn uitermate tevreden over de rol die Netdata voor ons speelt op het gebied van IT”, stelt Horst, ingaand op de aanpak van Netdata. “Zo bieden zij altijd een luisterend oor en zijn zij altijd bereid om aan te schuiven tijdens meetings. Netdata deelt kennis die wij zelf niet in huis hebben en dat is erg waardevol.” Sinds een jaar maakt Bakeplus ook gebruik van on-site support, waarbij eens in de twee maanden de contactpersoon van Netdata langskomt om de lopende zaken door te nemen.

Netdata gaat voor een 10!

Horst geeft Netdata een 9: “Het is geen 10, omdat er altijd ruimte moet blijven voor verbetering. Iedereen bij Netdata heeft hetzelfde doel voor ogen als wij; op een prettige manier, binnen gestelde kaders werken. De lijnen zijn zo kort dat ik, bij wijze van spreken, tijdens mijn vakantie om zeven uur ‘s ochtends een appje kan sturen naar Netdata en dat ik dan weet dat zij direct voor mij aan de slag gaan.” Voor het komende jaar staat er een aantal systeemupgrades op de planning en valt er winst te behalen op het gebied van CRM. Hierbij zal Bakeplus wederom een beroep doen op de service en expertise van Netdata.

Contact