Slimme IT-oplossingen voor Transport en Logistiek

De sector transport en logistiek is de afgelopen jaren hard gegroeid, maar heeft ook te maken gehad met een aantal uitdagingen zoals de stijging van de brandstofprijzen en een krappe arbeidsmarkt. Uit onze ervaring blijkt dat bedrijven in de sector logistiek en transport een grote behoefte hebben aan flexibiliteit en integratie van slimme logistiek software. Software die snelle informatiedeling mogelijk maakt, die eenvoudig is uit te breiden en foutloze communicatie met andere systemen garandeert. Netdata biedt uw organisatie IT uitbesteding advies en IT-oplossingen om deze uitdagingen aan te gaan.

Download whitepaper “5 tips IT-outsourcing in de logistiek”

Geoptimaliseerde processen met IT-oplossingen voor de logistiek van Netdata

De visie van IoT (Internet of Things), waarbij alledaagse voorwerpen verbonden zijn met het netwerk, wordt voor bedrijven in alle sectoren steeds meer de norm. Denkt u maar aan logistiekindustrie management door middel van het plaatsen van sensoren in vrachtwagens, schepen of andere transportmiddelen. Dit geeft u direct talloze praktische oplossingen, zoals het eenvoudig vaststellen van de beschikbare ruimte en het gewicht van een lading. Bovendien wordt de verzamelde logistieke data geïntegreerd in het logistieke proces en worden real-time logistics realiteit. Zo kunt u door middel van een slimme logistieke software oplossing de nieuwe vrachten efficiënter laten vervoeren en huidige routes optimaliseren. Dit kan natuurlijk niet zonder een sterke en een flexibele IT-Infrastructuur.

Download de klantcase van Bouw Logistic Services

Supply chain management met Infrastructure as a Service (IaaS)

Efficiency in het bezorgingsproces is cruciaal als uw bedrijf de verwachtingen van de klanten, zoals same-day delivery, wilt waarmaken. Optimalisering van het logistieke proces speelt hierin een belangrijke rol. Met supply chain management (SCM) krijgt u betere verbindingen tussen leveranciers en afnemers. Gebruikt u een Transport Management Systeem (TMS)? Door dit naar de cloud te verhuizen en gebruik te maken van onze Infrastructure as a Service (IaaS) krijgen uw partners realtime inzicht in alle geplande, huidige en uitgevoerde transporten. De wensen en behoeften zijn uiteraard per bedrijf en situatie verschillend. Daarom denken onze specialisten graag met u mee en helpen zij u bij het vinden van de juiste oplossing.

Waarom Netdata voor Transport en Logistiek ICT?

In de transport en logistieke sector is snelheid, betrouwbaarheid en begrip van IT van essentieel belang voor het rendement van uw totale business. Onze service gaat veel verder dan het simpelweg implementeren van een IT-dienst. Wij helpen uw organisatie van A tot Z: we brengen uw huidige IT-situatie in kaart, geven u ICT advies bij het inrichten van uw IT-landschap, implementeren de gewenste oplossingen en zorgen natuurlijk ook voor het beheer van deze diensten. Heeft u of uw personeel technische begeleiding nodig? Wij zorgen voor alle benodigde trainingen, zodat de geïmplementeerde IT-oplossingen juist en effectief gebruikt kunnen worden.

Contact