IT in de groothandel

Groothandels moeten voortdurend blijven innoveren om in te spelen op de veranderende behoeften van eindgebruikers, klanten en leveranciers. Waar voorheen meer de nadruk lag op logistiek en verkoop, zijn de businessmodellen van groothandels steeds meer IT-gedreven. Door slim om te gaan met data zorgt u voor meer toegevoegde waarde in de keten. Een goed voorbeeld is het in stand houden van de voorraadhoogte door gebruik van geavanceerde software. Met innovatieve IT-systemen worden handelstransacties steeds efficiënter afgehandeld, waarbij het belangrijk is dat opslag en dataverkeer optimaal beveiligd is.

Download whitepaper “5 tips IT-outsourcing in de groothandel”

Uitdagingen in de groothandel

Voor een groothandel is het cruciaal om creatief om te gaan met de uitdagingen in de sector. Denk maar aan een groothandel die onder het merk van de retailer direct en binnen 24-uur het product bij de consument levert. Een geautomatiseerd online bestelsysteem en voorraadbeheer, zoals een Warehouse Management Systeem (WMS), in combinatie met een Enterprise Resource Planning (ERP), kunnen hierbij niet ontbreken. Netdata helpt u bij het implementeren, hosten en ondersteunen van deze IT-oplossingen.

De consument van vandaag is gewend aan de 24-uurseconomie. Producten die vandaag besteld zijn moeten morgen op de stoep liggen. Om aan de krappe leveringstijden te voldoen schakelen bedrijven steeds vaker de hulp in van robots. Binnen dit proces is een optimale IT-infrastructuur van groot belang. De database bevat namelijk alle locaties van de producten en stuurt de robots naar de juist plek. Zo worden producten snel en efficiënt ingepakt en verzonden naar de klant. De bedrijfsprocessen worden versneld en bovendien bespaart u op de arbeidskosten.

Waarom Netdata?

Voor groothandels is snelheid, betrouwbaarheid en begrip van IT van essentieel belang voor het rendement van uw totale business. Netdata voert de regie over de gehele IT-keten en zorgt voor een op maat gesneden netwerkbeveiliging die aansluit op uw groeiende netwerk. Onze experts denken graag met u mee en zorgen dat u niet alleen klaar bent voor vandaag, maar ook voor morgen.

Lees waarom groothandel Bakeplus voor ICT van Netdata koos!

Contact